Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 02:57

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην κοινωνική πολιτική κύριε Δήμαρχε;

Κορυδαλλός 10.10.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σοφία Σιδηροπούλου, Δημοτική Σύμβουλος του «μαζί» για τον Κορυδαλλό, έθεσε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30-9-2020 προς τον Δήμαρχο κ. Ν. Χουρσαλά, εάν υπάρχει η δυνατότητα, για ευάλωτες οικονομικά οικογένειες και σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο του Δήμου μας, να καλυφθεί η ανάγκη για test  ανίχνευσης του covid 19, από τα εναπομείναντα test του Δήμου, σε συνεργασία βέβαια πάντοτε με τον γιατρό εργασίας και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Η απάντηση που δόθηκε από τον Δήμαρχο ήταν αρνητική: «Δεν θα κάνω κοινωνική πολιτική με τα test».

Ωστόσο γνωρίζουμε, ότι σε πρόσφατες περιπτώσεις υποψίας κρουσμάτων σε σχολεία του Κορυδαλλού, και με μεσολάβηση του ίδιου, παιδιά και γονείς, έκαναν το test μέσω του Δήμου!

Με την απάντησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο αφήνει να εννοηθεί ότι προτιμά να ακολουθεί την πρακτική της «προσωπικής εξυπηρέτησης»!

Ο Νίκος Κατσούλης επανειλημμένως έχει τονίσει ότι «η στήριξη των ευάλωτων συνδημοτών μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα κοινωνικής πολιτικής και όχι χατίρια που εκταμιεύονται με εκλογικές σκοπιμότητες».

Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουν οι πολίτες λόγω της πανδημίας, αμέσως μετά την οικονομική κρίση και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, νέες συνθήκες απαιτούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την κάλυψη ποικίλων αναγκών σε παροχές κοινωνικής προστασίας. Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ανάληψης αρμοδιοτήτων στους τομείς της πρόνοιας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας και υγείας, με στόχο την προστασία των ευάλωτων ομάδων και την επίτευξη κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας.

Διαφωνεί ο Δήμαρχος ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό χώρο άσκησης κοινωνικής πολιτικής λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, που είναι η εγγύτητα προς τον ωφελούμενο, η προσβασιμότητα και η ευελιξία;

Ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας, ήδη εδώ και τρεις εβδομάδες, παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper