Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 08:59

Έλλειψη διαφάνειας στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Κορυδαλλού

Κορυδαλλός 23.10.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Κατσούλης και η δημοτική παράταξη «μαζί» για τον Κορυδαλλό από τις 8/10 έχουν στείλει δύο επιστολές προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία του Δ.Σ του Δήμου μας.

Τα  έγγραφα έκαναν αναφορά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού επειδή:

  1. Δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σε αντίθεση με τους περισσότερους Δήμους και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει κάνει απευθείας αναθέσεις ύψους 16.000 ευρώ για την αγορά και υποστήριξη σχετικών συστημάτων.
  2. Προέκυψαν τεράστια τεχνικά προβλήματα στις τελευταίες εξ αποστάσεως συνεδριάσεις καθιστώντας αδύνατο να πάρουν τον λόγο δημοτικοί σύμβουλοι ή ακόμα και να κρατηθούν πρακτικά.
  3. Δεν αποδίδονται στην παράταξη του «μαζί» οι ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των Δ.Σ., παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας.
  4. Ουσιαστικά οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θέτοντας σοβαρά θέματα διαφάνειας.
  5. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παρωχημένος και χρειάζεται επικαιροποίηση.

Όλα τα παραπάνω το «μαζί» τα θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρά για την δημοκρατικότητα και την διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοτικού  Συμβουλίου και έχει καταθέσει προτάσεις θέτοντας την εμπειρία του στην διάθεση του Δήμου.

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Η Γ. Γραμματέας

Σούλα Δημητρίου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper