Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 14:56

Ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο Κορυδαλλού

Κορυδαλλός 13.11.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση ενίσχυση των αδυνατούντων μαθητών/μαθητριών του Κορυδαλλού με συσκευές για την  τηλεκπαίδευση, διαδίκτυο και τεχνική τους υποστήριξη.

Μία εβδομάδα τηλεκπαίδευσης στον Κορυδαλλό, έχει αναδείξει τον αποκλεισμό δεκάδων μαθητών και μαθητριών από την εκπαιδευτική διαδικασία, λόγω της αδυναμίας των οικογενειών να υποστηρίξουν τα παιδιά τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό και υπηρεσίες. Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμη πιο τραγικό, αφού τα παιδιά παίρνουν απουσίες, για τη μη συμμετοχή τους, με κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά μένοντας στην ίδια τάξη.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα εφημερίδων και αναφορές διευθυντών, μαθητές/τριες σχολείων του Κορυδαλλού καλύπτουν αλληλέγγυα τα κενά αυτά με δικά τους χρήματα.

Επίσης πολλοί δήμοι ήδη, με δική τους δαπάνη, έχουν καλύψει το κενό που έχει αφήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Επανειλημμένως έχουμε τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάγκη ο Δήμος να επιτελέσει τον ρόλο του στα σχολεία του Κορυδαλλού. Σε αυτή την κρίση όμως πλέον μιλάμε για τον αντισυνταγματικό αποκλεισμό μαθητών από την εκπαίδευση.

Επικροτώντας και συγχαίροντας τις μαθητικές πρωτοβουλίες, απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου ώστε να καλύψει με εξοπλισμό, γραμμή Internet και τεχνική υποστήριξη όλες τις οικογένειες που μέχρι σήμερα αδυνατούσαν.

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Ο Επικεφαλής του «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Νίκος Κατσούλης

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper