Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 03:33

Μείωση της επιχορήγησης Γυμνασίων, Λυκείων και απαξίωση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας από την συμπαράταξη Χουρσαλά- Δημόπουλου

Κορυδαλλός 22.12.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16.12.2020 ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάζαρος Αλεξανδρίδης και ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Κατσούλης ζήτησαν να αποσυρθεί η πρόταση, της συνδιοίκησης  Χουρσαλά – Δημοπούλου που μειώνει την κρατική επιχορήγηση που αντιστοιχεί στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.  Μια απόφαση, που πάρθηκε με αντιδημοκρατικό τρόπο και χωρίς διαβούλευση, στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, όπως καταγγέλλουν με κοινή τους επιστολή στις 13-12-2020 τα σωματεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν για τη συνεδρίαση της ΔΕΠ στις 8.12.20: « Ο ΣΕΠΕ Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας και η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά διαμαρτύρονται ως προς τη διαδικασία υλοποίησης της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι καταστρατηγήθηκε η θέση της πλειοψηφίας και το αποτέλεσμα είναι αλλοιωμένο. Θεωρεί ως μη γενόμενη την τηλεφωνική συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης και προτείνει να επαναληφθεί η διαδικασία, είτε δια ζώσης, είτε με τηλεδιάσκεψη, ώστε να παρουσιαστούν όλες οι θέσεις και να γίνει διάλογος πριν τη λήψη της απόφασης».

Δυστυχώς η συνδιοίκηση Χουρσαλά -Δημόπουλου δε δέχθηκε την απόσυρση του θέματος και ψήφισε υπέρ της μείωσης της επιχορήγησης σε Γυμνάσια και Λύκεια .

Η παράταξη «μαζί» για τον Κορυδαλλό ήταν η μόνη που το καταψήφισε. 

Επίσης στην τοποθέτησή του, ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο  και τις καταγγελίες που αναφέρονται από τους Διευθυντές της Δευτεροβάθμιας και τη Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά στην επιστολή τους (15-12-20200) προς τον Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: «έχουν αυξημένα έξοδα συντηρήσεων διότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στα περισσότερα σχολεία δεν έγιναν συντηρήσεις, το υψηλό κόστος των επισκευών οι οποίες πληρώνονται εξ ολοκλήρου από τα χρήματα των σχολείων και επιπλέον έχουν επωμιστεί, λόγω COVID-19, σχεδόν εξ ολοκλήρου το κόστος μέτρων προστασίας, απολύμανσης και υλικών καθαριότητας το οποίο είναι πολλαπλάσιο του κόστους υλικών καθαριότητας προηγούμενων ετών. Τέλος τα σχολεία έχουν αναλάβει την πληρωμή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, που σε πολλά είναι πολύ υψηλοί λόγω διαρροών, και επί πλέον καλούνται να πληρώσουν το κόστος των επισκευών των δικτύων υδροδότησης.»

Τα ανωτέρω καταδεικνύουν την εγκατάλειψη των σχολείων, τα οποία καλούνται, με χρήματα που δίνονται για τις λειτουργικές τους δαπάνες, να ξοδεύουν μεγάλα ποσά για επισκευές που είναι ευθύνη του Δήμου.

Δυστυχώς φέτος βάφτηκαν μόνο 4 σχολεία για να βγουν φωτογραφίες και στα περισσότερα από τα υπόλοιπα  δεν έπεσε ούτε πινελιά ούτε συντήρηση.

 

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper