Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 04:49

Περί δημόσιας προβολής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων θεμάτων διαφάνειας και δημοκρατίας

Κορυδαλλός 13.02.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «μαζί» για τον Κορυδαλλό επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την έλλειψη διαφάνειας με τοποθετήσεις του επικεφαλής Νίκου Κατσούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σχετικές ερωτήσεις  της δημοτικής ομάδας του «μαζί» (Α.Π.:63/08.10.20) και με Δελτίο τύπου (23/10/20) της Γενικής Γραμματέως του «μαζί» Σούλας Δημητρίου.

Το σοβαρό έλλειμμα διαφάνειας του Δημοτικού Συμβουλίου συνίσταται στα εξής:

  1. Δεν υπάρχει δημόσια αναμετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, όπως στους περισσότερους δήμους της περιοχής μας.
  2. Ουσιαστικά, οι πολίτες και οι φορείς έχουν μικρή ή αμελητέα πρόσβαση και παρέμβαση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που θέτει σοβαρά θέματα διαφάνειας.
  3. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παρωχημένος και χρειάζεται άμεσα επικαιροποίηση.
  4. Δεν αποδίδονται στην παράταξη του «μαζί» οι ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των Δ.Σ, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας (και όχι απομαγνητοφωνήσεις που δίνονται έτσι και αλλιώς).
  5. Για όλες τις παρατάξεις δίνεται συνολικά μόνο μία ώρα ανά Δημοτικό Συμβούλιο για ερωτήσεις και απαντήσεις, (περίπου ανά μήνα) μέσα στην οποία πρέπει να καλυφθούν όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.
  6. Ακόμα και όταν λαμβάνουμε απαντήσεις, οι σημαντικότερες από αυτές είναι θολές και αποπροσανατολιστικές και συνήθως κενές περιεχομένου (όπως έγινε για τα κριτήρια των απευθείας αναθέσεων, για τα οικονομικά του ΟΑΠ κλπ)
  7. Το υφιστάμενο συνονθύλευμα παρατάξεων που διοικεί τον Δήμο για δεκαετίες, κατάργησε τα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων και μοίρασε γραφεία μόνο στις ημέτερες παρατάξεις, παρά τις σχετικές διατάξεις των νόμων 4555/19.07.2018, άρθρο 73, παρ.9 και 3852/2010, άρθρο 66, παρ.8.

Το μαζί για τον Κορυδαλλό δεν αποπροσανατολίζει τους δημότες, ότι το μόνο έλλειμμα δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού είναι η απουσία δημόσιας αναμετάδοσης των συνεδριάσεων.  Απαιτούμε αποκατάσταση όλων των παραπάνω.

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Η Δημοτική Ομάδα

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper