Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 04:07

Ανασφάλεια και βερμπαλισμοί Λιγότερο από 4 άτομα ανά βάρδια, κατά μέσο όρο, στο Α.Τ. Κορυδαλλού

Κορυδαλλός 15.02.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθημερινά ακούμε και αισθανόμαστε την ανασφάλεια των πολιτών για θέματα όπως η εργασία, τα δάνεια, η υγεία, η παιδεία των παιδιών μας, η εγκληματικότητα.

Το τελευταίο έρχεται να το επιβεβαιώσει η ανακοίνωση - καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά (ΕΑΥΠ) με τίτλο «Συνεχίζεται ακάθεκτα η αποδυνάμωση των Α.Τ Πειραιά» (ΑΠ: 009/ 9.2.21). Συγκεκριμένα  η ΕΥΑΠ καταγγέλλει ότι τα Αστυνομικά Τμήματα του Πειραιά υπολείπονται σε στελέχωση κατά 40-50% περίπου με βάση την οργανική τους δύναμη.

Ειδικά το Α.Τ. Κορυδαλλού έχει μόλις 12 αστυνομικούς, από τους 30 που είναι η οργανική του δύναμη, πρωταγωνιστώντας με τον τρόπο αυτό στα υποστελεχωμένα Α.Τ. όλου του Πειραιά.

Είναι εύκολα να αντιληφθεί κανείς ότι, όσον αφορά τους αστυνομικούς του Κορυδαλλού, ακόμα και αν δεν έχουν καθόλου ρεπό, αργίες, άδειες, ασθένειες θα είναι λιγότερο από 4 άτομα ανά βάρδια κατά μέσο όρο.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο οξύ, για την ευρύτερη περιοχή, αφού σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση-καταγγελία, ζητείται να αποσπαστούν επιπλέον αστυνομικοί για να καλυφθούν νέοι στόχοι ευπαθούς προστασίας στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ,  ΗΣΑΠ και στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Όταν λοιπόν συμβαίνουν αυτά, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η απόγνωση των κατοίκων περιοχών, όπως του Σχιστού και της πλατείας Μερκάτη και υπό αυτό το πρίσμα μοιάζουν αστείοι οι βερμπαλισμοί για ασφάλεια στα Πανεπιστήμια ή στην πλατεία Εξαρχείων.

Συνιστούμε λοιπόν σε όλους τους/τις Βουλευτές/τριες της Α΄ και Β΄ Πειραιά, ειδικά εκείνων της συμπολίτευσης, να ασκήσουν την πολιτική τους επιρροή για να αποκατασταθεί το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα, όπως έχει ήδη κάνει ο Γ. Ραγκούσης καταθέτοντας σχετική αναφορά.

Επίσης, πιθανόν να μην μπορεί να λύσει το πρόβλημα η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά μπορεί να ανεβάσει τους τόνους και να διεκδικήσει λύσεις, όπως οφείλει απέναντι στους δημότες της, ειδικά η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού όπου το πρόβλημα έχει πολύ σοβαρές διαστάσεις.

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Ο Επικεφαλής Νίκος Κατσούλης

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper