Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 03:27

Προσοχή, φαίνεται!!!

 Κορυδαλλός 29.06.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο μια παράταξη της αντιπολίτευσης να φέρνει εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για να βελτιώσει τις διαδικασίες στην λειτουργία του Δήμου.  Εμείς όμως ποτέ δεν αποδεχτήκαμε τα στερεότυπα και πάντα προτείνουμε θέματα για συζήτηση με γνώμονα το καλό του Κορυδαλλού.

Φυσικά η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα πρόβλημα να τις επικαρπώνεται ως δικές της. Προτάσσοντας όμως το συμφέρον της πόλης μας, είναι μία «απώλεια» που έχουμε αποδεχθεί ότι θα αντιμετωπίζουμε.  

Με αυτό το σκεπτικό εισηγηθήκαμε μια διαδικασία για την αξιολόγηση και την προτεραιοποίηση των έργων συντήρησης στα σχολικά κτίρια, ενόψει μάλιστα καλοκαιριού που αυτά θα είναι κλειστά.

Ο λόγος της πρωτοβουλίας είναι τα παράπονα από σχολεία και συλλόγους ότι σε κάποια σχολεία δίνεται προτεραιότητα στις επισκευές, σε ελάσσονος σημασίας θέματα, ενώ άλλα σχολεία που αντιμετωπίζουν ακόμα και θέματα ασφαλείας παρακάμπτονται. Άλλες καταγγελίες αναφέρουν ότι γίνονται μόνο έργα που φαίνονται και μπορούν να δημοσιοποιηθούν επικοινωνιακά, ενώ τα υπόλοιπα όπως η πυρασφάλεια και η συμμόρφωση με τον αντισεισμικό κανονισμό έχουν πάει στις καλένδες. 

Η πρότασή μας όμως είχε ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα: όλα τα έργα, η σειρά προτεραιότητας και η πηγή χρηματοδότησης που έχουν θα ήταν σε δημόσια θέα.    

Φυσικά η δημοτική αρχή δεν επέτρεψε ούτε καν τη συζήτηση της πρότασής μας στο Δημοτικό  Συμβούλιο, χωρίς μάλιστα να εξηγήσει τι την ενοχλεί στο να υπάρχει διαφάνεια στο ποια έργα γίνονται, σε ποια σχολεία και η σειρά προτεραιότητας των υπόλοιπων έργων.

Οφείλω να εξαιρέσω τις παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Ανυπότακτου Κορυδαλλού που συμφώνησαν να συζητηθεί η πρόταση.

Εμείς σε πείσμα της αδιαφάνειας και των πολιτικάντηδων θα συνεχίσουμε να κάνουμε προτάσεις για την βελτίωση του Δήμου μας.

«Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει»

Ο επικεφαλής του «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Νίκος Κατσούλης

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper