Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 03:12

Νίκος Κατσούλης: Το «μαζί» ενεργά δίπλα σε γονείς και εκπαιδευτικούς στον άνισο αγώνα που δίνουν για ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά

Κορυδαλλός 5.11.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες εβδομάδες όλες και όλοι γίναμε μάρτυρες πολλών κινητοποιήσεων με  μεγάλα ποσοστά συμμετοχής από εκπαιδευτικούς και γονείς, που δυστυχώς θάβονται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Απεργίες με ποσοστό συμμετοχής 90% κηρύσσονται παράνομες επειδή στρέφονται κατά των απαράδεκτων νομοθετημάτων της κυβέρνησης και χαρακτηρίζονται «πολιτικές».

Εξοντωτικά πρόστιμα και διώξεις γίνονται σε εκπαιδευτικά σωματεία και η δημοκρατία για άλλη μια φορά διώκεται.

Σε αυτές τις συνθήκες το «μαζί» για τον Κορυδαλλό έφερε κείμενο στήριξης στον αγώνα των εκπαιδευτικών για να ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού.

Δούρειος ίππος η διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου που απαρτίζεται από συνοδοιπόρους της κυβέρνησης, πρώην υποψήφιούς της όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος και καιροσκόπους προοδευτικούς, ψήφισε και διόρισε Δημοτικούς Συμβούλους στα Σχολικά Συμβούλια σύμφωνα με το άρθρο 107 του νόμου 4823/2021, παρά και τις επιστολές διαμαρτυρίας που κατέθεσαν στο Δ.Σ. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας και η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά ζητώντας τη στήριξη των Δημοτικών Συμβούλων στον αγώνα τους για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των σχολείων.

Το εν λόγω άρθρο δίνει το δικαίωμα στον Δήμαρχο να διορίσει στα Σχολικά Συμβούλια τους Δημοτικούς του Συμβούλους ως Αντιπροέδρους μετατρέποντας τα σχολεία σε αρένα παραγοντισμού και συνδιαλλαγής αφού, σύμφωνα με τον νόμο, εισηγούνται στον Διευθυντή και στον Σύλλογο Διδασκόντων σχέδια δράσης της σχολικής μονάδας που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της, στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου, στις συνθήκες υγιεινής, στην επικοινωνία μεταξύ των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων/κηδεμόνων τους, καθώς και κάθε άλλο θέμα αναφορικά με την ταυτότητα και τον προσανατολισμό της σχολικής μονάδας, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με την υλικοτεχνική υποδομή της σχολικής μονάδας, τη χρηματοδότηση αυτής από άλλες πηγές, πλην της τακτικής κρατικής επιχορήγησης, καθώς και τη διοργάνωση και τον συντονισμό δραστηριοτήτων κάθε είδους στην τοπική κοινωνία.

Με τον τρόπο αυτό βάζει και τους χορηγούς στα σχέδια δράσης των σχολείων με τα εξής αποτελέσματα:

1.     Κατηγοριοποίηση των σχολείων με σαφές πλεονέκτημα στα σχολεία των βορείων προαστίων.

2.     Κλείσιμο σχολικών μονάδων που δεν καταφέρνουν να έχουν τις χορηγίες και τα αποτελέσματα που έχουν ιδιωτικά σχολεία ή τα σχολεία αστικών περιοχών.

3.     Εγκατάλειψη και απαξίωση των σχολείων που χαρακτηρίζονται υποβαθμισμένα με αποτέλεσμα αύξηση της σχολικής διαρροής.

4.     Απόσυρση του κράτους από την συνταγματική υποχρέωση να παρέχει δωρεάν, υψηλού επιπέδου μόρφωση σε όλα τα παιδιά.

Οι μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου  υπονομεύουν το δημόσιο σχολείο.  

Φυσικά την υπονόμευση του δημόσιου σχολείου την έχουμε ζήσει μέχρι τώρα: 

Με έργα στην εμφάνιση των σχολείων αντί

  • Για έργα στην ασφάλεια των κτιρίων
  • Για αγορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού
  • Για διορισμό σχολικών φυλάκων
  • Για συμμόρφωση με το αντισεισμικό πρωτόκολλο του ΟΑΣΠ
  • Με τις καθυστερήσεις στις κατασκευές σχολικών μονάδων ακόμα και όταν είναι έτοιμες οι μελέτες

Αναλυτικά το video της τοποθέτησης του επικεφαλής μας Νίκου Κατσούλη στο

https://www.youtube.com/watch?v=eh3N7u8FqbM

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

Media

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper