Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 03:39

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα

48 χρόνια μετά την εξέγερση φοιτητών και του λαού στο Πολυτεχνείο, το μήνυμα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», το μήνυμα αγώνα και αντίστασης παραμένει επίκαιρο, δεν ξεθωριάζει.

Μας καλεί στους αγώνες του σήμερα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στους αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, στους αγώνες για τη μόρφωση, για την εργασία, για την ενίσχυση της δημοκρατίας που κινδυνεύει.

Το πολυτεχνείο, βαθιά ανθρώπινο και ταξικό βρίσκεται στην απέναντι  όχθη από εκδηλούμενες ακροδεξιές και φασιστικές πράξεις που βασίζονται στον διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση την εθνότητα, τις πεποιθήσεις θρησκευτικές και πολιτικές, που βασίζονται στην «ιδεολογία» του θανάτου και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς όλους τους αδύνατους και αδικημένους αυτού του κόσμου.

Καλούμε όλες και όλους, να δώσουμε μαζί ένα ηχηρό παρόν μνήμης αλλά και συνεχούς αντίστασης και αγώνα για πραγματική δημοκρατία στην καθημερινότητά μας αλλά και σε κάθε κοινωνική μας έκφανση. Είναι χρέος να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

           

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper