Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 04:28

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 15/3

Κορυδαλλός 16/3/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού καταδικάζει κατηγορηματικά τη βάρβαρη και απροσχημάτιστη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε βάρος της Ουκρανίας.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βυθίζει μια ευρωπαϊκή χώρα στον ζόφο του πολέμου, στο αίμα και στην καταστροφή, και επαναφέρει την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.

Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους δικαιολογία για την επίθεση σε μια ανεξάρτητη χώρα. Η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά. Οι ηγεσίες ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν ευθύνες για την κλιμάκωση της κατάστασης με τα λάθη αλλά και τις στρατηγικές επιλογές τους. Η ανοχή, η παθητικότητα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ηγεσιών απέναντι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και η συμμετοχή τους στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999, μαρτυρούν το υποκριτικό τους ενδιαφέρον. 

Οι τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι
ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής και
ενεργειακών πόρων, οι κάθε είδους εθνικισμοί και τα γεωπολιτικά σχέδια των
ισχυρών απειλούν ξανά τον κόσμο με καταστροφή.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας δεν μπορεί να φέρει τίποτα άλλοεκτός από καταστροφή για τους δύο λαούς, αλλά και για όλη την Ευρώπη, μεσοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και στο όποιο κεκτημένο των δημοκρατικώνδικαιωμάτων, της πολυφωνίας και του πολιτισμού, όπως φαίνεται τις τελευταίεςμέρες, με την αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος αποκλεισμών και διώξεωνακόμη και στην τέχνη.

Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να προβεί στον άμεσο τερματισμό του πολέμου που έχει τραγικές συνέπειες για τη ζωή των αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κοινότητας που ζει στην Ουκρανία.

Αποδοκιμάζουμε την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Τα συμφέροντα της χώρας είναι με το στρατόπεδο τηςΕιρήνης, των γεφυρών συνεννόησης, στη βάση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου καιτων αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο αριθμός των προσφύγων σύμφωνα  με καταγραφή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έχει ήδη ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια. Δήμοι και Περιφέρειες πρέπει οργανωμένανα συγκεντρώσουν και να αποστείλουν άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.

Να προετοιμαστούμε  για την φιλοξενία προσφύγων που θα καταφύγουν στη χώρα μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τα θύματα του βάρβαρου αυτού πολέμου.

 

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Νίκος Κατσούλης

Λάζαρος Αλεξανδριδης

Σοφία Σιδηροπούλου

Καλλιόπη Μαυροιδάκου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper