Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 12:11

Αποχώρηση της δημοτικής ομάδας του «μαζί» από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Απριλίου 2022

Κορυδαλλός 04.05.22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΥΟΥ

Στην 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής, ο Νίκος Κατσούλης στηλίτευσε την πιο αντιδημοκρατική Διοίκηση που έχει γνωρίσει ο Δήμος μετά τη μεταπολίτευση. Είναι η πρώτη διοίκηση που όχι μόνο δεν προστάτευσε τους δημοκρατικούς θεσμούς στον Δήμο μας, αλλά αντιθέτως έκανε πολλά βήματα πίσω στη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια.

 

Η σημερινή διοίκηση του δήμου αποτελεί ζοφερό μνημείο αξιοποίησης όλων των αντιδημοκρατικών εργαλείων που της πρόσφερε η κυβέρνηση της ΝΔ

  • Συγκεκριμένα η απόφαση του Γ' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις συγκροτήσεις Επιτροπών (π.χ. Οικονομική) με πλασματικές πλειοψηφίες, παραβιάζοντας τις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης ως έκφρασης της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και της ισότητας των όρων του εκλογικού ανταγωνισμού - σύμφωνα με τα άρθρα 1 (παρ. 1 και 2), 4 (παρ. 1), 5 (παρ. 1), 51 (παρ. 3), 52 και 102 (παρ. 2) του Συντάγματος - δεδομένου ότι, τόσο οι εκλογείς όσο και οι εκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν συνεκτιμήσει για τη διαμόρφωση της εκλογικής τους βούλησης, τις ισχύουσες κατά τον χρόνο των εκλογών αυτών ρυθμίσεις του ν. 4555/2018 (άρθρα 76 και 91), με τις οποίες προβλεπόταν η συγκρότηση των προαναφερόμενων συλλογικών οργάνων χωρίς αντίστοιχη ρύθμιση περί πλειοψηφίας της παράταξης του Δημάρχου.
  • Επίσης σε αυτές τις Επιτροπές με τις πλασματικές πλειοψηφίες μεταφέρθηκαν σημαντικές αρμοδιότητες που κατείχε το δημοκρατικά εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Οι διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης, όπου απαιτούνται, γίνονται με υποτυπώδη ή ανύπαρκτη δημοσίευση.
  • Η λειτουργία των παρατάξεων υπονομεύθηκε όσο ποτέ, αφού για πρώτη φορά δεν τους δόθηκαν γραφεία και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις μας ήταν ανύπαρκτες ή ανούσιες.
  • Τρεις φορές ο επικεφαλής του «μαζί» ζήτησε την επικαιροποίηση του αναχρονιστικού κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς καμία ανταπόκριση.
  • Όλες οι προτάσεις μας για συζήτηση σχετικά με: τα δημοτικά τέλη , την ασφάλεια, το κτιριακό των σχολείων, την πολιτική προστασία, τα πρωτόκολλα διαχείρισης περιστατικών βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στον Δήμο κλπ, έχουν απορριφθεί, για να μην αποκαλυφθεί η ένδεια προτάσεων και οράματος της Διοίκησης.

 

Αφού ο επικεφαλής του «μαζί» τοποθετήθηκε για όλα τα παραπάνω και κάλεσε και τις υπόλοιπες παρατάξεις και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους να διαμαρτυρηθούν και αυτοί για την κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου στον Κορυδαλλό σύσσωμη η δημοτική ομάδα αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς καμία άλλη παράταξη δεν αποχώρησε από την διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.  

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper