Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 18:08

Είναι άδικο για τους Κορυδαλλιώτες αυτό που συμβαίνει με τα δημοτικά τέλη

Κορυδαλλός 27.11.22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού ψήφισε για το 2023 τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη, συγκριτικά με γειτονικούς Δήμους με αντίστοιχο μέγεθος. Έτσι οι Κορυδαλλιώτες και οι Κορυδαλλιώτισσες γίνονται οι πιο αδικημένοι κάτοικοι με τις πιο ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες.

 Ο Νίκος Κατσούλης έδωσε απτά παραδείγματα από τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, που προβαίνουν σε μειώσεις δημοτικών τελών αφουγκραζόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών δημοτών τους. Δυστυχώς όμως ο Δήμαρχος και οι υποστηρικτές του, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν φάνηκε να επηρεάζονται στο ελάχιστο.

 Για να μην επικαλεστούν μάλιστα το μικρό μέγεθος του Κορυδαλλού, σε σχέση με την πρωτεύουσα και το επίνειο της Ελλάδας, παρουσίασε σχετικά συγκριτικά στοιχεία από τους γειτονικούς μας Δήμους.

 Είναι φανερό ότι «αγοράζουμε» πολύ ακριβά την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό λόγω:

  •  της αδράνειας να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και να αντικατασταθούν οι λάμπες με LED
  • των εκτεταμένων απευθείας αναθέσεων των έργων και της κακοδιαχείρισης
  • της αδράνειας στην ανακύκλωση
  • της αδράνειας στον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των απορριμματοφόρων

 Ο επικεφαλής του “μαζί”, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, «θύμισε» στον Δήμαρχο ότι η απόφαση της Επιτροπής θα πρέπει να συμπεριλάβει τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας. Δυστυχώς όμως, στην εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, «ξέχασαν» να συμπεριλάβουν τις απαλλαγές. Με απίστευτη αδιαφορία για αυτές τις κοινωνικές ομάδες, μας ανακοινώθηκε προφορικά  “να θεωρήσουμε ότι θα είναι ίδια με πέρσι”.

 Άλλη μια απόδειξη παντελούς απουσίας κοινωνικής ευαισθησίας, ειδικά στη συγκυρία που ζούμε.

 Να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Δήμος Κορυδαλλού, τα προηγούμενα χρόνια εισέπραξε 30% περισσότερα δημοτικά τέλη. Τα χρήματα αυτά δεν τα «επέστρεψε» στους δημότες, ούτε αυξάνοντας τις παροχές, ούτε μειώνοντας το κόστος γα τον δημότη.

 Είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, ο Δήμος να εξορθολογήσει τα έξοδά του.  Άμεση μείωση του βάρους που πέφτει στους δημότες. Συστηματική και αποτελεσματική στήριξη των ευαίσθητων οινωνικών ομάδων.

 Ολόκληρη η τοποθέτηση του Νίκου Κατσούλη στο ΔΣ στο παρακάτω link:

 https://youtu.be/LzQpkBfqjzs

 Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το  Γραφείο Τύπου

 Τα στοιχεία για τους γειτονικούς Δήμους έχουν αντληθεί από τις σχετικές αναρτήσεις πρακτικών στη Διαύγεια.

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper