Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 16:07

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 30/10 και 7/11/2019

Το «Μαζί»  για τον Κορυδαλλό  και ο Νίκος Κατσούλης ψήφισαν θετικά όλες τις εισηγήσεις που είχαν ως σκοπό:

τη μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες δημοτών, την ολοκλήρωση, βελτίωση έργων, τον καθορισμό του συντελεστή τέλους εμπορικής διαφήμισης και χρήσης χώρων από μικροπωλητές και εμπόρους, τις διεκδικήσεις εργαζομένων για τα εργασιακά τους δικαιώματα αλλά και προσλήψεις εργαζομένων.

Επισημαίνουμε με μεγάλη ανησυχία τα παρακάτω, όπου ο επικεφαλής μας Νίκος Κατσούλης έκανε ηχηρή παρέμβαση για:

  • Την αύξηση κατά 18% του συντελεστή του φόρου επί των ηλεκτροδοτούμενων. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η μη δέσμευση από τη δημοτική αρχή, για την πιστή εφαρμογή του άρθρου 113 (6β του 1892/90).
  • Τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αποκλεισμό, μερίδας των δημοτικών συμβούλων κατά την ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπου της αντιπολίτευσης για το ΔΣ της ΠΕΣΥΔΑΠ (το «μαζί» θα απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην  ΠΕΔΑ).
  • Η περίεργη και επίμονη άρνηση του Δήμαρχου να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα ονόματα των εκπροσώπων του στην ΠΕΣΥΔΑΠ και το Νεκροταφείο (το «μαζί» θα απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην ΠΕΔΑ).
  • Τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον Δήμαρχο, το ψήφισμα που κατέθεσε η Ένωση Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού όπου περιέγραφε τα προβλήματα των σχολείων.
  • Την έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης προς το δημοτικό συμβούλιο για την κατασκευή περγκόλων & σκιάστρων στα περιμετρικά πεζοδρόμια της πλατείας Ελευθερίας.
  • Την συνέχιση της απαράδεκτης τακτικής που πηγάζει από την προηγούμενη διοίκηση να χρησιμοποιεί πόρους των σχολείων σε άσχετες δαπάνες.

Καταθέσαμε ψηφίσματα:

  • για να ξεκινήσει επιτέλους η παροχή του προγράμματος σίτισης στα σχολεία, χωρίς την επιβάρυνση των χρημάτων των σχολικών επιτροπών και η τακτοποίηση των οφειλών προς τα σχολεία από το πρόγραμμα της προηγούμενης χρονιάς (Υπήρξε δέσμευση για άμεση έναρξή τους).
  • για τη στήριξη του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση της προσπάθεια που κάνει για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του δήμου του.

Ζητήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει :

Την αλλαγή της ώρα διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου ώστε να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των πολιτών  και των φορέων, πράγμα αδύνατο στις μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις. (Θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ εντός της ημερήσιας διάταξης).

Θα είμαστε συνέχεια και παντού παρόντες και παρούσες για να

ελέγχουμε και να διεκδικούμε.

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper