Το «μαζί» στις κοινωνικές υπηρεσίες

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Κατσούλης και μέλη της δημοτικής κίνησης «μαζί για τον Κορυδαλλό» επισκέφτηκαν

την περασμένη εβδομάδα τον χώρο που στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, κοντά στην πλατεία Μέμου. Συναντήθηκαν και συζήτησαν εκτενώς τόσο με την διοίκηση όσο και με εργαζόμενες/ους από όλες τις δομές. Η συζήτηση ήταν πολύ γόνιμη και οι εργαζόμενοι αποκαλυπτικοί για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.

Τα συμπεράσματα μας είναι:

  1. Ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων είναι προγράμματα ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει αφενός ανησυχία για το τι θα γίνει όταν τελειώσουν, αφετέρου οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και παρόλη την επιθυμία τους να δουλέψουν αποτελεσματικά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό αφού υπάρχει εναλλαγή προσωπικού.
  1. Οιελαστικές σχέσεις εργασίας είναι κυρίαρχες και στον χώρο της κοινωνικής πολιτικής.
  2. Υπάρχουν δομές που το προσωπικό δεν επαρκεί για να αναπτυχθούν οι δράσεις και να καλυφθούν οι ανάγκες ή/και υπάρχουν ελλείψεις σε τεχνικά μέσα.
  3. Υπάρχει πρόβλημα χώρου που για κάποιες δομές είναι αρκετά περιοριστικό.
  1. Παρόλες τις δυσκολίες οι εργαζόμενες/οι προσπαθούν, σε αυτό τον τόσο ευαίσθητο χώρο, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας μια «ανάσα».

Η κίνησή μας έχει αρχίσει να θέτει σε διαβούλευση τις αναλυτικές προτάσεις μας για την κοινωνική πολιτική όπου υπάρχουν πολλά ακόμη που είναι απαραίτητο να γίνουν.

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper