Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 05:19

Τοποθέτηση του Νίκου Κατσούλη για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κορυδαλλού που τέθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 11.12.2019

Κυρία Πρόεδρε, συνάδελφοι,

Αν και είναι η πρώτη ψήφιση τεχνικού προγράμματος που συμμετέχω για τον δήμο μας, είναι εύκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε ότι αυτό το τεχνικό πρόγραμμα σίγουρα στερείται σοβαρότητας αλλά και οράματος για τον Κορυδαλλό.

Τα τεχνικά προγράμματα πρέπει να συντάσσονται και να υπογράφονται με στόχο να υλοποιούνται και να κατευθύνουν τον Κορυδαλλό προς την θέση που του ανήκει.

Αν αυτό το πρόγραμμα κατατίθονταν στον ιδιωτικό τομέα θα είχε απορριφθεί άμεσα.

Το τεχνικό πρόγραμμα που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα δυστυχώς, στην συντριπτική του πλειοψηφία, είναι κληροδότημα από την προηγούμενη διοίκηση και περιέχει όλα τα σημεία και τις εσφαλμένες προτεραιότητες με τις οποίες διαφωνήσαμε και στο παρελθόν.  

  • Δεν περιλαμβάνει δεκάδες επικίνδυνα σημεία του δήμου μας (π.χ. 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, Πεζοδρόμιο Καραολή & Δημητρίου κλπ.).
  • Σπαταλάει χρήματα, χωρίς να διασφαλίζει τη λειτουργία των έργων ή το όφελος για τους δημότες (όπως η επανεγκατάσταση αλεξικέραυνων και όχι συλλεκτών, προτάσεις χωρίς έστω υποτυπώδεις μελέτες).
  • Προτείνει τα ίδια έργα με μεγαλύτερο κόστος (όπως για το γήπεδο στα 26 στρέμματα το κόστος το προϋπολογίζουν περίπου 30 χιλιάδες € παραπάνω από το περσινό τεχνικό πρόγραμμα).
  • Διατείνεται ότι θέτει σε προτεραιότητα τα σχολεία αλλά μόνο το 3,3% του τεχνικού προγράμματος αφορά τα 60 και πλέον κτίρια των σχολείων.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα συναινέσω σε ένα τεχνικό πρόγραμμα, κυρίως διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, με δεκάδες προτάσεις που παραπαίουν χρόνο με τον χρόνο και κυρίως χωρίς τις σωστές προτεραιότητες.

Αντίθετα για κάθε επιμέρους έργο το οποίο πραγματικά θα υλοποιείται και θα είναι στη σωστή κατεύθυνση θα έχετε την αρωγή της παράταξής μας.

 

Νίκος Κατσούλης

Επικεφαλής του «μαζί» για τον Κορυδαλλό

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper