Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 17:35

Το μόνο σαφές είναι ότι δεν ξέρουν που πάνε τον Δήμο

Το μόνο σαφές είναι ότι δεν ξέρουν που πάνε τον Δήμο

Είναι καθήκον μου να παρεμβαίνω κάθε φορά, ενεργά και δυναμικά, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προβάλλοντας τις ενστάσεις μου σε αποφάσεις που λειτουργούν εις βάρος του δήμου και των δημοτών, διατυπώνοντας ερωτήσεις αλλά και στηρίζοντας οτιδήποτε βελτιώνει την καθημερινότητα στον Κορυδαλλό μας.

 Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Φεβρουαρίου έθεσα τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Πότε θα γίνει η συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας στον Κορυδαλλό;

Ο κ. Χουρσαλάς απάντησε ότι σκοπεύει να καλέσει τους εμποροκαταστηματάρχες σε διαβούλευση χωρίς να δώσει συγκεκριμένο μήνα ή έτος.

Κύριε Χουρσαλά, η ασφάλεια του Δήμου αφορά όλους τους πολίτες που ζουν εργάζονται ή επισκέπτονται την πόλη και τα περιστατικά σε ολόκληρο τον δήμο πληθαίνουν.

  • Πότε θα συγκληθούν και θα συνεδριάσουν οι επιτροπές του Σχιστού και των Φυλακών;

Ο κ. Χουρσαλάς δε έδωσε απαντήσεις.

Κύριε Χουρσαλά το Σχιστό παραμένει η πιο παραμελημένη περιοχή και η απομάκρυνση των φυλακών είναι ένα μείζον θέμα για την πόλη μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη της σύγκλησης των αντίστοιχων επιτροπών και η άσκηση πολιτικής πίεσης.

Είναι αδιανόητο ο Δήμος μας να μην παρεμβαίνει, πιέζει, διεκδικεί σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

  • Μπορείτε να μας απαντήσετε πόσοι δημότες δικαιούνται απαλλαγής των δημοτικών τελών;

Επειδή και σε αυτό το ζήτημα δεν έλαβα απάντηση ούτε καν δήλωση για μελλοντική απάντηση, παρενέβη ο επικεφαλής μας  Νίκος Κατσούλης και εξήγησε ότι αν δεν ξέρουμε αυτό το νούμερο δεν γνωρίζουμε αν όλοι οι δημότες που δικαιούνται την εν λόγω διευκόλυνση, την έχουν λάβει.

Μάλιστα ο κ. Κατσούλης δήλωσε ότι τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να κοινοποιούνται στους δημότες μόνο με αναρτήσεις στο κοινωνικά δίκτυα αλλά θα πρέπει να σταλεί στους δικαιούχους σχετική επιστολή.

Από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου που με τίμησαν οι Κορυδαλλιώτες θα συνεχίσω να πιέζω, να αναδεικνύω και να μάχομαι για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει.

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιόπη Μαυροϊδάκου

Μέλος της Επιτροπής για το Σχιστό

Μέλος της Επιτροπής Ισότητας