Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 19:08

Κρίσιμα ερωτήματα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από τη Διοίκηση του Δήμου

Κορυδαλλός 08/05/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: «Κρίσιμα ερωτήματα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από τη Διοίκηση του Δήμου»

Μετά από τις συνεχείς και επανειλημμένες παρεμβάσεις του επικεφαλής  του «μαζί», Νίκου Κατσούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιτακτική ανάγκη της σύστασης της πενταμελούς επιτροπής η οποία φροντίζει για τη διαχείριση των αδέσποτων, σύμφωνα με το νόμο 4039/2012, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να τη συστήσει.

Η σύσταση της επιτροπής  γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του δήμου προς τους κτηνιάτρους, τον Σύλλογο των Εκπαιδευτών Ελλάδος, και τη φιλοζωική για δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής.

H δημοτική σύμβουλος Καλλιόπη Μαυροειδάκου κατέθεσε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Με ποια κριτήρια έχουν επιλεγεί ο κτηνίατρος, ο εκπαιδευτής και τα δύο μέλη της φιλοζωικής κατά τη σύσταση της πενταμελούς επιτροπής, εφόσον υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος μεγαλύτερη του ενός; Φυσικά θεωρούμε δεδομένο ότι ο αποκλεισμός των μελών του φιλοζωικού σωματείου Κορυδαλλού–Αγίας Βαρβάρας, στο οποίο συμμετέχουν 2500 μέλη, εκ των οποίων πολλά είναι επιφανή και ενεργά μέλη φιλοζωικών, αλλά και του κτηνιατρικού συλλόγου, δεν οφείλεται στη συμμετοχή τους στην ομάδα του fb Σατανισμός και γάτες, όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος, κάτι το οποίο κρίνουμε άνευ σχολιασμού. Επιπλέον παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τα σχετικά δικαιολογητικά που πιστοποιούν τον εκπαιδευτή, σύμφωνα με τον νόμο  4039/2012, διότι φαίνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στον σύλλογο εκπαιδευτών Ελλάδας.
  2. Γιατί έχουν καθυστερήσει οι στειρώσεις γατών; Η αναβολή τους έχει ως συνέπεια την αύξηση των αδέσποτων, εφόσον ήδη έχει παρέλθει μία εποχή αναπαραγωγής τον Ιανουάριο και αυτό πρακτικά οδηγεί σε αύξηση του κόστους για τον Δήμο.
  3. Γιατί οι ταΐστρες, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε κάποιες πλατείες  του Δήμου δεν ανατροφοδοτούνται κατ' επανάληψη, εφόσον λήφθηκε απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή στις 10-04-2020 για χορήγηση  χρηματικού ποσού  για αγορά ξηράς τροφής;
  4. Γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχες στη περιοχή του Σχιστού , αφού και εκεί ο αριθμός των αδέσποτων είναι μεγάλος και εγκρίθηκε στην Οικονομική Επιτροπή στις 10-04-2020 το ποσό των 2.000 ευρώ για την αγορά τους;
  5. Πώς έχει διοχετευθεί η τροφή και με ποια κριτήρια γίνεται η προμήθεια τροφής στη φιλοζωική, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης των αδέσποτων που συντηρούνται  από αυτήν;

Καθώς ο κορονοΐός  μας εγκλωβίζει  όλους στα σπίτια μας, τα αδέσποτα ζώα κινδυνεύουν να πληγούν και να πεθάνουν από την πείνα, εάν δε μεριμνήσουμε για τη φροντίδα τους.      Ο Δήμος πρέπει ν' αναλάβει τις ευθύνες του την ύστατη στιγμή.

Ζητάμε να αξιοποιήσει τα 7500 ευρώ που του διατέθηκαν για την αδιάλειπτη παροχή τροφής για τα αδέσποτα.

 

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper