Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 09:08

Η επενδυτική αξία των πολιτιστικών φεστιβάλ

Καλλιόπη Μαυροειδάκου, φιλόλογος

Ο πολιτισμός μπορεί ν’ αποτελέσει κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η δημιουργία πολιτιστικών έργων και η οργάνωση πολιτιστικών δράσεων, μέσα στο πλαίσιο πολιτιστικής πολιτικής, μπορεί να βγάλει την τοπική αυτοδιοίκηση από τον περίκλειστο χώρο της και να δώσει προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας της.

Τα πολιτιστικά φεστιβάλ κάθε είδους και μεγέθους αποτελούν για τις πόλεις, μία μορφή αύξησης της επισκεψιμότητας και της αναγνωρισιμότητάς τους.

Ο Νίκος Κατσούλης και η ομάδα του ΜΑΖΙ έχουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο να πλαισιώσουν με ιδιαίτερη μελέτη και φροντίδα την οργάνωση και τη διεξαγωγή των πολιτιστικών φεστιβάλ, προωθώντας την καλλιτεχνική έκφραση στον εκπαιδευτικό τομέα, τη συμμετοχή διαφόρων ομάδων και οργανισμών στον κοινωνικό τομέα και την αναζωογόνηση της αγοράς του Κορυδαλλού στον επιχειρηματικό.

Εάν όλοι ΜΑΖΙ συμβάλλουμε σ’ αυτό, ο Κορυδαλλός θα καταφέρει να φημίζεται για το πολιτιστικό του φεστιβάλ και όχι για τις φυλακές του.

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper