Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 08:46

Νίκος Κατσούλης: «Πρέπει να σταματήσετε να κάνετε μόνο αυτό που μπορείτε και να αρχίσετε να κάνετε αυτό που πρέπει»

Κορυδαλλός 26.09.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτό τόνισε ο Νίκος Κατσούλης στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας σχετικά με την ανεπαρκή προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων, στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την Παιδεία, που έλαβε χώρα στις 24/9/20 με τηλεδιάσκεψη.

Είχε προηγηθεί η τεράστια λίστα με προβλήματα και παραλήψεις του Δήμου και της Κυβέρνησης από την Ένωση Γονέων και τα εκπαιδευτικά σωματεία της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας αναγκάστηκε να παραδεχτεί στην εισήγησή του ότι η κατάσταση δεν είναι καλή και τα προβλήματα σοβαρά.

  Η τοποθέτησή του, αδειάζει τον Δήμαρχο, που σε πρόσφατες δηλώσεις  προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες και δεν έκανε καμία αναφορά στα μεγάλα προβλήματα αλλά και την αδυναμία να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

«Η αιτία των προβλημάτων και των  παραλήψεων είναι η απόσταση που έχει ο Δήμαρχος και η Κυβέρνηση από την δημόσια Παιδεία» δήλωσε ο Νίκος Κατσούλης .

Επίσης έκανε αναφορά στις δίκαιες διεκδικήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, όπου πολλά από τα αιτήματά τους είναι αρμοδιότητα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος προχώρησε στο άνοιγμα των σχολειών, αγνοώντας  επιδεικτικά τους φορείς εκπαίδευσης της πόλης και σήμερα πληρώνουμε την υπεροψία του.

Ο Επικεφαλής του «μαζί», έκλεισε την ομιλία του, καλώντας τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να σταθούν στην σωστή πλευρά των αγώνων κατά της υποβάθμισης του Δήμου, της δημόσιας παιδείας και υγείας.

Τέλος κάλεσε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία του «μαζί» και να μη διστάζουν να ζητούν βοήθεια στα σημαντικά θέματα του Κορυδαλλού. 

Πολύ δυσάρεστη εντύπωση και ανησυχία για το μέλλον προκάλεσε το γεγονός, ότι ο Δήμαρχος, στην συζήτηση για την Παιδεία δεν κατέθεσε κανέναν σχεδιασμό για το κτιριακό, τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ο Νίκος Κατσούλης και το «μαζί» για τον Κορυδαλλό όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκανε κύκλο επαφών με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης αλλά και με εκπαιδευτικούς στα σχολεία με σκοπό να αντιμετωπιστούν κάποια από τα προβλήματα που προέκυψαν.

Το «μαζί» αγωνίζεται για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper