Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 03:39

Χωρίς σχέδιο για το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων του Κορυδαλλού η διοίκηση Χουρσαλά

Κορυδαλλός 04.10.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτό τόνισε ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης, Δημοτικός Σύμβουλος του «μαζί» για τον Κορυδαλλό, στη συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία, που έγινε με τηλεδιάσκεψη στις 24-9-2020.

Ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα σχολικά κτίρια του Κορυδαλλού, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο λόγω κορονοϊού (3ο, 8ο Γυμνάσιο, 18ο Δημοτικό σε μικρά παλαιά κτίρια , 4ο – 5ο Γυμνάσιο με κάποιες αίθουσες σε κοντέινερ, όπως και τα νέα παραρτήματα των νηπιαγωγείων) η διοίκηση Χουρσαλά  δεν έχει σχέδιο για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος. Λειτουργώντας μονομερώς και αποσπασματικά, όπως στην περίπτωση του 4ου - 5ου Γυμνασίου (πρόθεση ενοικίασης ιδιωτικού σχολείου) και την μεταφορά του ΣΔΕ στο 3ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, βρήκε απέναντί της, όχι μόνο τις σχολικές κοινότητες των συγκεκριμένων σχολείων αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς.

Επίσης εφάρμοσε αντιδημοκρατική διαδικασία, παρακάμπτοντας  τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, το όργανο που εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα που αφορούν στέγαση και μεταστέγαση σχολείων.

Αλλά και εκεί που υπάρχει ώριμη λύση, όπως η περίπτωση του διδακτηρίου στην οδό Σταματοπούλου, για το οποίο υπάρχει ήδη μελέτη και θέλει απλά πολιτική βούληση, για να τρέξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αδικαιολόγητη άρνηση του Δημάρχου για την ύπαρξη μελέτης καθυστέρησε ήδη έναν ακόμα χρόνο την κατασκευή του διδακτηρίου.

 Ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης σημείωσε επίσης, ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων, με τα περισσότερα να μην έχουν ακόμα πιστοποιητικό. Τέλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την εφαρμογή των οδηγιών του ΟΑΣΠ, για την αντισεισμική προστασία των σχολείων, που είναι ευθύνη του Δήμου.

Ο Επικεφαλής του «μαζί» για τον Κορυδαλλό Νίκος Κατσούλης, έχει επισημάνει αρκετές φορές θέματα σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα και τις επισκευές των σχολείων, χωρίς μέχρι τώρα να έχει λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Άραγε ποιες είναι οι προτεραιότητες σας κύριε Δήμαρχε για τα σχολεία και ποιος θα έχει την ευθύνη αν συμβεί κάτι δυσάρεστο;

ΥΓ: Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη ήταν απαράδεκτη τεχνικά, ξεκίνησε  με μεγάλη καθυστέρηση, δεν δόθηκε η δυνατότητα να ακουστούν και να ακούσουν τις τοποθετήσεις, τόσο μέλη του ΔΣ όσο και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων, γεγονός που και είχε σαν αποτέλεσμα να μην κρατηθούν τελικά πρακτικά. Όλα αυτά δε τη στιγμή που ο Δήμος έχει προϋπολογίσει δαπάνη για αυτή την διαδικασία. Ο καθένας ας κρίνει.

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου.

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper