Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 14:04

Στην ευαισθησία των φιλόζωων η φροντίδα των αδέσποτων στον Κορυδαλλό

Κορυδαλλός 8.10.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανυπαρξία σχεδιασμού για τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων από την διοίκηση Χουρσαλά, συμπεραίνουμε από την τοποθέτηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι, το πρόγραμμα των στειρώσεων που ανατέθηκε απευθείας σε κτηνίατρο του Κερατσινίου έχει λήξει, λόγω εξάντλησης των προϋπολογισμένων χρημάτων, η Δημοτική Σύμβουλος του «μαζί» Καλλιόπη Μαυροειδάκου απηύθυνε τις παρακάτω ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30/9:

  1. Γίνεται η περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς ;
  2. Πόσα αδέσποτα ζώα έχουν καταγραφεί στην ηλεκτρονική βάση;
  3. Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία των αδέσποτων ζώων;
  4. Πόσες στειρώσεις έγιναν συνολικά;
  5. Γιατί πριν δοθεί η απευθείας ανάθεση για τις στειρώσεις, δεν εστάλη αίτημα στους κτηνιάτρους του Κορυδαλλού για να δηλώσουν ενδιαφέρον, στέλνοντας προσφορές ώστε να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα; (Δεν είναι σίγουρο ότι ακούστηκε η ερώτηση λόγω λειτουργικών προβλημάτων της συνεδρίασης)
  6. Υπάρχει οργανωμένος μηχανισμός ανεφοδιασμού για ταΐστρες και ποτίστρες;

Οι απαντήσεις:

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει εκπαιδευμένη ομάδα για την περισυλλογή των αδέσποτων του Δήμου.

Δεν έδωσε απάντηση για τον αριθμό των στειρώσεων. Επίσης δεν υπήρξε απάντηση για την καταγραφή των αδέσποτων, δραστηριότητα που είναι στις υποχρεώσεις του Δήμου. Άρα είναι άγνωστο με ποιο τρόπο επιβεβαιώνονται οι χρεώσεις για τις στειρώσεις. 

Όλοι γίναμε μάρτυρες εικόνων με άδειες και βρώμικες ταΐστρες και ποτίστρες στις δύσκολες συνθήκες του καλοκαιριού που μας πέρασε.

Σε έναν Δήμο, που ακόμα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του για την περίθαλψη των αδέσποτων, ο Νίκος Κατσούλης και το «μαζί» για τον Κορυδαλλό δε θα σταματήσουν να πιέζουν και να κατευθύνουν τη διοίκηση σε μια πρακτική υπεύθυνης διαχείρισης των αδέσποτων.

Διεκδικήσαμε με σθένος και καταφέραμε:

  • Τη σύσταση της πενταμελούς επιτροπής, μετά από 5μηνη καθυστέρηση και απροθυμία του Δήμου.
  • Την τοποθέτηση και την τροφοδότηση (έστω περιστασιακά) ταϊστρών και ποτιστρών

Η δημοτική αρχή αναγκάστηκε σε υποχώρηση αλλά εφαρμόζει τις υποδείξεις μας απρόθυμα και αναποτελεσματικά.

Το «μαζί» για τον Κορυδαλλό θα συνεχίσει να διεκδικεί τη εφαρμογή της νομοθεσίας για την ανθρώπινη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η ευαισθητοποίηση όλων μας σε αυτό το θέμα είναι στοιχείο πολιτισμού και πρέπει μαζικά να συνδράμουμε στον αγώνα για την πλήρη ανάληψη της ευθύνης από τον Δήμο μας.

 

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper