Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 03:07

Τα χρήματα των σχολείων «φτιάχνουν» τη βιτρίνα του Δήμου

Κορυδαλλός 14.04.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Κατσούλης, επανειλημμένως, έχει καταδικάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις απευθείας αναθέσεις, πολύ δε περισσότερο, όταν αυτές γίνονται προς επιχειρήσεις συμφερόντων δημοτικών συμβούλων. 

Δυστυχώς,  το 2021  υπάρχουν ακόμα παραθυράκια, που η σημερινή κυβέρνηση  διεύρυνε  σημαντικά, και αφήνουν νόμιμες διόδους για αυτές τις σκοτεινές διαδικασίες που κλονίζουν συλλήβδην την εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό. 

Για μια τέτοια περίπτωση ρωτήθηκε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, από τη δημοτική σύμβουλο Καλλιόπη Μαυροϊδάκου, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Απριλίου, διατυπώνοντας τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Πώς δικαιολογεί η Δημοτική Αρχή να γίνονται αγορές, εν ονόματι της Σχολικής Επιτροπής Α’ θμιας, χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής; Αυτή είναι η διαφάνεια που ευαγγελίζεστε;
  2. Πού θα οδηγήσει η τακτική απομύζησης των αποθεματικών των σχολείων από τον Δήμο, όταν συνεχίζει να διαχειρίζεται τα χρήματά τους με την αντίληψη ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ αρμόδιος  για τις επισκευές και συντηρήσεις είναι καθαρά ο ίδιος ο Δήμος; Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων καθώς και για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού τους υλικού .

Το θέμα αυτό αποκάλυψε στη Σχολική Επιτροπή Α’ θμιας ο Μπάμπης Λημναίος, που εκπροσωπεί το «μαζί» και για τον λόγο αυτά καταψήφισε τις ψηφίσεις πιστώσεων,  όπου  μπήκαν προς επικύρωση τιμολόγια αγορών για αντισηπτικά και άλλα, για τις οποίες δεν είχε λάβει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιό της.

 Στις αγορές αυτές της Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας φέρεται να υπήρχαν απευθείας αναθέσεις για προμήθειες σε δημοτικό σύμβουλο του δήμου Κορυδαλλού, τις οποίες ο Δήμαρχος δεν καταδίκασε, παρά την σχετική ερώτηση της Κας Μαυροϊδάκου.

 Επίσης στις Σχολικές Επιτροπές αναδείχτηκε από την Δρ, Άννα Τζαβαλή, που εκπροσωπεί την  Ένωση Γονέων Κορυδαλλού, ότι έγιναν επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία της Α΄θμιας και της Β΄θμιας  με χρήματα των ίδιων σχολείων, αν και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάζαρος Αλεξανδρίδης καταψήφισε τις ψηφίσεις πιστώσεων της Α΄θμιας στην Οικονομική Επιτροπή και απεύθυνε, ματαίως, ξανά τα ερωτήματα στον Δήμαρχο Κορυδαλλού.

Είναι απαράδεκτο ο Δήμος να δέχεται να χρηματοδοτείται για τις αρμοδιότητές του από την πενιχρή χρηματοδότηση των σχολείων

 

«Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει»

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

 

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper