Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 07:34

Απαράδεκτο το ψήφισμα για την παιδεία που πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού

Κορυδαλλός 09/05/2020

Θέμα: Απαράδεκτο το ψήφισμα για την παιδεία που πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού

To «μαζί για τον Κορυδαλλό» κατέθεσε ψήφισμα ώστε να διεκδικήσει ο δήμος μας τον ψηφιακό εξοπλισμό (υπολογιστές, λάπτοπ), που ανακοίνωσε η υπουργός παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που το έχουν ανάγκη. 

Παράλληλα η παράταξη «μαζί» στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, που ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, κατέθεσε σχετικό ψήφισμα για την παιδεία. Η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί απαράδεκτη την κατάθεσή του νομοσχεδίου για την παιδεία εν μέσω πανδημίας αφού δεν έχει προηγηθεί  κανένας δημοκρατικός διάλογος  μεταξύ του Υ.ΠΑΙ.Θ και των θεσμικών φορέων της εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Συνομοσπονδία Γονέων), ο οποίος επιβάλλεται σε περιπτώσεις εκτεταμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών που επιφέρουν σημαντικές αλλαγές σε αυτήν και για πολλές άλλες αιτιάσεις που καθιστούν το παραπάνω νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό».

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι καμία άλλη δημοτική παράταξη δεν στήριξε τους αγώνες των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για απόσυρση του νομοσχεδίου ή έστω να πρότεινε αλλαγές στο σχέδιο ψηφίσματός μας .

Στον αντίποδα όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις (Πολίτες για τον Κορυδαλλό, Λαϊκή Συσπείρωση κ.λ.π) συντάχθηκαν με το ψήφισμα της διοίκησης. Ένα αναιμικό ψήφισμα που αναφερόταν μόνο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αντιγράφοντας αποσπάσματα του σχεδίου ψηφίσματος που πρότεινε το «μαζί», και είχαν καταψηφίσει προηγουμένως, και το ονόμασαν ψήφισμα για την παιδεία.

Η παράταξη μας θεωρεί την στάση αυτή εμπαιγμό για τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος και το καταψήφισε.

«μαζί» διεκδικούμε για τον Κορυδαλλό  που μας αξίζει

Για το

«μαζί για τον Κορυδαλλό»

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper