Η αδιαφορία των κρατικοδίαιτων διοικούντων, η αιτία μη λήψης μέτρων για την διαχείριση της λαίλαπας της ακρίβειας

Κορυδαλλός 27/2/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «μαζί» για τον Κορυδαλλό ζήτησε, τεκμηριώνοντας ενδελεχώς, τη λήψη μέτρων από την πλευρά του Δήμου, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για να απαλυνθούν οι συνέπειες της ακρίβειας που βιώνουν οι πολίτες του Κορυδαλλού.

 

Συγκεκριμένα ο Νίκος Κατσούλης https://youtu.be/Z7d6eseiVXE  πρότεινε ο Δήμος να σταθεί αρωγός σε τρεις κατευθύνσεις:

 

  1. Διεύρυνση των εισοδημάτων και κοινωνικών κριτηρίων που οι πολίτες δικαιούνται αλληλεγγύη και εκπτώσεΙΣ στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου, των Εταιριών και των Οργανισμών του

ΕΞΗΓΗΣΗ: Σύμφωνα με τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής, οι δικαιούχοι εκπτώσεων στις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι πολύ μικρές κοινωνικές ομάδες και όσοι έχουν ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 3500€.

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι πάρα πολλές οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, που έχουν πραγματικά ανάγκη, πετιούνται απέξω, αναγκαζόμενοι να πληρώνουν τις πανάκριβες υπηρεσίες του Δήμου ή απλά να μην συμμετέχουν πουθενά. (Πολιτιστικός Σεπτέμβρης, Άθληση, Πολιτισμός κλπ)

  1. Τα δημοτικα τελη του κορυδαλλου είναι πανακριβα και η διΟΙκηση προΰπολογΙσε επιπΛεον 20% αυξηση των εσοδων της από τα αδηλΩτα τετραγωνικα

ΕΞΗΓΗΣΗ: Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφορίας της διοίκησης πίσω, από τους ζεστούς μισθούς της, όταν προϋπολογίζει  ότι θα χρεώσει 20% παραπάνω δημοτικά τέλη, αλλά σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία αδιαφορεί και δεν συζητά τη μείωση των δημοτικών τελών τόσο στα σπίτια όσο και στις επιχειρήσεις.

  1. Μείωση του Κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών από τΟν δήμο Κορυδαλλού

ΕΞΗΓΗΣΗ:  Όσοι/ες μεγαλώσαμε στον Κορυδαλλό θυμόμαστε την πόλη με το κοινωνικό πρόσωπο. Σήμερα, το κόστος τόσο των πολιτιστικών προγραμμάτων όσο και των μαθημάτων ή των αθλημάτων, που γίνονται μέσω του Δήμου, είτε είναι το ίδιο ακριβά με την ελεύθερη αγορά είτε είναι ακριβότερα. Σίγουρα όμως είναι πολύ πιο ακριβά από άλλους Δήμους και σίγουρα όχι δωρεάν όπως π.χ. η πολιτιστική δράση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

 

 Ο Νίκος Κατσούλης  στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/2/21 ανέπτυξε το μέγεθος του προβλήματος και τις προτάσεις ζητώντας από τον Δήμαρχο να γίνει μονοθεματική συζήτηση με αυτό ακριβώς το αντικείμενο όπου και ο Δήμαρχος θα καταθέσει τις προτάσεις του.

Η ανάγκη για την παραπάνω συζήτηση έγινε αποδεκτή από τις παρούσες δημοτικές παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Ανυπότακτου Κορυδαλλού.

 

Παρακάτω παραθέτουμε και το γραπτό αίτημα του Νίκου Κατσούλη για την μονοθεματική συζήτηση.

 

Το μαζί για τον Κορυδαλλό θα συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή

  

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

 

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

Media

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper